Veerpont Dieren – Olburgen uit de vaart door hoogwater

Veerpont Steeds voorwaarts' Dieren. Foto: Martin Slijper

– De veerpont tussen Dieren en Olburgen is vanaf maandag 20 november tijdelijk uit de vaart. Dit komt door de hoge stand van het water in de IJssel. Het is nog niet bekend wanneer de veerpont weer gaat varen, aldus Roland Jansen van veerdienst ‘Steeds Voorwaarts’.

Wanneer het water weer genoeg is gezakt, zodat de pont weer kan gaan varen is niet bekend.

Ook de koeien blijven de waterhoogte in de gaten houden.

Met name scholieren maken regelmatig gebruik van de veerpont. Toeristen die vaak een fietstocht maken langs de IJssel en over de Posbank kunnen dan via Brummen of Doesburg fietsen. Wie van Olburgen via Doesburg naar Dieren wil moet al gauw 12 km om fietsen. Op de website Veerpont-dieren.nl staan de tijden vermeld wanneer de pont normaal vaart.