Man (50) opgepakt voor witwassen en drugslab in Rheden

Grootschalig drugslab in Rheden: Politie op zoek naar antwoorden. Foto: Martin Slijper

– De politie heeft op dinsdag 5 december een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats door een arrestatieteam laten aanhouden in Arnhem. Volgens een woordvoerder wordt de man verdacht van betrokkenheid bij een drugslab in Rheden en het “uitvoeren van opvallende geldtransacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen”, ook wel witwassen.

Onderzoek naar het synthetische drugslab dat op donderdag 22 juni in Rheden werd ontdekt, leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de man.

De man heeft volgens de politie een “aansturende rol” gehad bij het drugslab. Sinds zijn arrestatie heeft de politie beslag gelegd op verschillende spullen in het buitenland. De politie denkt dat de man betrokken was bij witwaspraktijken in verschillende Europese landen. De politie kan niet verder ingaan op details. De recherche sluit niet uit dat er binnen het onderzoek meer aanhoudingen verricht worden.

Melden helpt!

Misdaad mag niet lonen. Witwassers verdienen op een illegale manier geld, betalen daarover geen belasting en weten vaak extra geld te verdienen door het geld te investeren. Doet iemand in uw omgeving uitgaven die niet bij het inkomen passen? Vermoedt u dat er meer aan de hand is? Meld dit dan! Dat kan via 0900 – 8844, maar dit kan ook anoniem gedeeld worden. Dan kunt u contact opnemen via 0800 – 7000 (Meld Misdaad Anoniem).