Fietsendief uit Dieren krijgt taakstraf van 120 uur

Fiets. Foto: Martin Slijper

– Een man uit Dieren heeft voor de rechter schuld bekend, toch heeft de rechter hem vrij gesproken. Hij werd verdacht van het stelen van tientallen fietsen. Hij kreeg wel 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en een taakstraf van 120 uur.

De Dierenaar heeft samen met een persoon uit Lochem schuld bekend voor de rechter. De verdachten zeiden dat ze dachten te handelen in ‘afgekeurde fietsen’. Dat bleek later anders te zijn. Samen met drie andere mannen uit Ermelo zouden ze 50 e-bikes hebben gestolen waarvan 11 bewezen. Omdat justitie geen zekerheid heeft zijn ze vrijgesproken.

De man uit Dieren zou samen met een andere man de elektrische fietsen tussen 2017 en 2020 hebben gestolen. Dat bleek uit onderzoek van de politie die een lokfiets gebruikte om de verdachten op te pakken.

De fietsen werden in Ermelo opgeslagen op een industrieterrein. Daar werden de fietsen omgekat. Ook kregen ze andere framenummers. De dieven zouden gebruik hebben gemaakt door een ‘Poolse sleutel’ te gebruiken. De andere leden van de e-bikebende kreeg een gevangenisstraf van 2 en 6 maanden en een taakstraf van 240 uur.