‘De Gekke Bende van Ellende’ blijft strijden voor arme gezinnen

Kerstkisten. Foto: De gekke bende van ellende

– Omdat de kerst eraan komt geven vrijwilligers van ‘De Gekke Bende van Ellende’ uit Spankeren maar liefst 60 kerstkisten weg. Dit is een groep vrijwilligers die zich inzetten voor mensen die het niet zo breed hebben in onze gemeente. En in december pakken ze helemaal uit voor mensen die een beetje hulp kunnen gebruiken.

Op 16 december gaan de vrijwilligers achter ‘De Gekke Bende van Ellende’ maar liefst 60 kerstkisten weggeven, zoals op de foto te zien is. Dat doen ze tijdens een klein feestje samen met veel erwtensoep, oliebollen, chocolademelk, patat en cadeautjes. En dit jaar kan iedereen ook op de foto met de Kerstman & zijn elfjes.

Maar wie zijn deze vrijwilligers?

De gekke bende is geen echte voedselbank. Toch helpen ze al jaren lang veel mensen in de regio met van alles. En dat doen ze helemaal op eigen kracht zonder steun van de gemeente of andere instanties. Dit kan voedsel zijn, maar ook kleding, shampoo, sokken, onderbroeken, ‘t shirts, zonnebrillen, reiswekkers, luiers, honden en kattenvoer, fruit of bijvoorbeeld snoep.

De weldoeners uit Spankeren begonnen dit initiatief in de zomer van 2019 met een Facebook-groep. Inmiddels hebben ze al meer dan 2600 leden. Daniëlle Wittebol is één van de grote initiatiefnemers achter ‘De Gekke Bende van Ellende‘.

De club mensen willen iedereen helpen die hulp nodig hebben, ook mensen die een moeilijke tijd achter de rug hebben willen ze opvrolijken. Via donaties van goederen, nieuwe artikelen en vakanties geven ze heel vaak dingen gratis weg aan de medemens die het zo hard nodig hebben in welke situaties dan ook verkeren.