19 nieuwe recreatieondernemers opgeleid tot natuurbelevingsexpert

19 nieuwe IVN gastheren en -vrouwen. Foto: IVN

– Sinds kort heeft het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie, afgekort IVN, 19 nieuwe gastheren en -vrouwen erbij. Ze hebben allemaal de IVN-cursus ‘Gastheer/-vrouw van het Landschap’ afgerond.

Met het afronden van deze cursus heeft de hele Veluwe nu tweehonderd gastheren en -vrouwen. Deze recreatieondernemers zetten zich allemaal actief in voor de natuur en natuurbeleving op de Veluwe.

De ondernemers uit Rheden zijn in oktober gestart met de vierdaagse natuurcursus. Op het programma stonden excursies, workshops en lezingen. De cursisten bezochten diverse natuurgebieden, landgoederen, kastelen en leerden over cultuurhistorie, flora en fauna. Ook leerden ze over wat de Veluwse natuur nodig heeft om in de toekomst robuust te blijven. Door de cursus kunnen de recreatieondernemers hun gasten nu veel vertellen over de rijke natuur op de Veluwe.

Recreatieondernemers zijn een belangrijke schakel tussen de natuur en haar bezoekers. Sinds 2017 leidt IVN Natuureducatie daarom Veluwse ondernemers op tot natuurbelevingsexpert van het gebied waarin zij werkzaam zijn. De 200 Gastheren en -vrouwen van het Landschap op de Veluwe maken deel uit van een netwerk van bijna 2500 recreatieondernemers in heel Nederland die ook deze titel dragen.