Velp krijgt definitief nieuwe woonwijk met bijna 800 woningen

Woningbouw bij ziekenhuis Velp. Foto: RTV Arnhem

– De gemeenteraad van Rheden heeft het bestemmingsplan IJssel District Velp goedgekeurd. Dat betekent dat Velp een nieuwe woonwijk krijgt naast knooppunt Velperbroek bij het voormalige ziekenhuis. Daar kunnen nu bijna 800 woningen worden gebouwd.

Volgens de gemeente krijgt de “duurzame en aantrekkelijk woonwijk een stedelijk karakter, met een mix aan verschillende woningtypes en een ruim groen park.” Het plan is om in 8 tot 10 jaar bijna 800 woningen te realiseren, met op langere termijn zelfs ruimte voor 1100 woningen.

Woningen en voorzieningen

Het gevarieerde aanbod omvat 586 betaalbare woningen, waarvan slechts 50 woningen bestemd zijn voor sociale huur, 386 woningen voor midden huur en 150 koopwoningen. Daarnaast komen er ongeveer 200 woningen in de vrije sector, zowel huur als koop. De woningen zijn verdeeld over verschillende prijsklassen, variërend van kleinere tot ruimere woningen. De meeste woningen zijn appartementen of boven- en benedenwoningen. Naast woningen wil de gemeente ook een park en voorzieningen zoals een sportschool, horeca en maatschappelijke voorzieningen.

Planning

Nu het bestemmingsplan is vastgesteld, kan de vastgoedontwikkelaar beginnen met de voorbereidingen. Volgens de huidige planning gaat de bouw van de eerste woningen eind 2024 van start. Naar verwachting kunnen de eerste woningen begin 2026 klaar zijn voor oplevering. Als eerste is de kant van de Broekstraat aan de beurt. Daar wordt begonnen met de transformatie van het ziekenhuis tot woningen. In de laatste fase wordt de nieuwbouw aan de President Kennedylaan gebouwd en het laatste deel van het park aangelegd.

Zie ook: Zak geld helpt woningbouw bij ziekenhuis Velp in het zadel
Zie ook:
Velp krijgt 242 nieuwe appartementen bij voormalige ziekenhuis
Zie ook:
Ruim 750 woningen erbij in Velp in 10 jaar
Zie ook:
Gemeente wil woningen bouwen bij ziekenhuisterrein in Velp