Plusbus Rheden Rozendaal heeft nu ook een rolstoelbus

Plusbus Rheden Rozendaal. Foto: Marc Pluim Fotografie

– De vrijwilligers van Plusbus Rheden Rozendaal hebben een nieuwe tot rolstoelbus omgebouwde Mercedes Sprinter Tourer gekregen dankzij diverse donaties. De rolsstoelbus biedt plaats aan twee rolstoelen en nog eens drie begeleiders.

De Plusbus Rheden / Rozendaal bestaat inmiddels 11 jaar en verzorgt maandelijks bijna duizend ritten voor ouderen en mensen met een beperking.

Dit doen ze binnen de grenzen van beide gemeenten en direct daarbuiten dankzij 35 vrijwilligers naar allerlei locaties, zoals ziekenhuizen, dagbesteding en voor sociale doeleinden.

Om deze ritten goed uit te kunnen voeren hebben de vrijwilligers nu de beschikking over vier auto’s: een Volkswagen Caddy rolstoelauto, een Citroën Berlingo rolsstoelauto, een Peugeot personenwagen en de onlangs aangeschafte grote Mercedes Sprinter Tourer.