Sportschool De Cirkel wil verhuizen naar de IJsselsingel

De Cirkel Rheden. Foto: Martin Slijper

– Vier jaar geleden is Laska Mosterman, eigenaar van Sport en Healthclub de Cirkel, begonnen om nieuwe plannen te maken voor de sportschool. Wordt het verbouwen of iets nieuws? “Het huidige pand komt uit 1931, dus daar moet heel veel aan gebeuren om het te verduurzamen en mijn spaarpotje is leeg.”

Daarom heeft Laska het pand aan de Dorpstraat in Rheden naast de Dorpskerk verkocht aan projectontwikkelaar WeBro Invest, ook eigenaar van Nyvendaal uit Velp.

Die wil in Rheden graag naast de Cirkel een twee-onder-één-kapwoning aan de Laakweg bouwen en 24 tot 26 levensloopbestendige appartementen realiseren op de plek van de Cirkel, waar overigens niet iedereen even blij mee is. Daarvoor moet het bestemmingsplan wel worden aangepast. Dat heeft nu een gemengde- dan wel tuinbestemming.

Laska is zelf al een tijdje bezig met een nieuwe locatie aan de IJsselsingel. In 2007 had de Cirkel ook al grote plannen om te verhuizen naar de IJsselsingel maar dat ging toen niet door.

Omdat het huidige pand nu niet meer voldoet ging ze opnieuw kijken naar een nieuwe locatie. Laska wil nu graag samen met een nog onbekende investeerder een nieuw pand laten bouwen aan de IJsselsingel tussen Tafeltennisvereniging Slagvaardig en Openluchtbad Rheden aan de Zuidflank.

Laska: “Het idee is om het pand van de Tafeltennisvereniging Slagvaardig te slopen en daar een nieuwe pand te plaatsen. En dan zou de Tafeltennisvereniging in ons pand kunnen komen. Maar de vereniging heeft zelf al besloten om op zoek te gaan naar een andere locatie.

Maar of dit allemaal zo zal verlopen is de vraag. Er is nog veel onzekerheid. We weten nog niet of alles doorgaat. We denken binnenkort meer te kunnen vertellen over alle plannen.

In het nieuwe pand is volgens Laska naast fitnes ook plaats voor Sport BSO, een padelbaan, een fysiotherapeutenpraktijk en een sauna. Ook WIK Rheden zou al interesse hebben getoond om een ruimte in het nieuwe pand te gaan gebruiken.

Als de plannen allemaal doorgaan wordt er eerst een nieuw pand gebouwd aan de IJsselsingel. Daarna verhuist de sportschool volgens Laska van de Dorpstraat naar de IJsselsingel. En dan start de projectontwikkelaar met de sloop van het huidige pand en komen daar 24 nieuwe woningen volgens de bestemmingsplannen. De Cirkel heeft inmiddels ook al een intentieovereenkomst getekend met Rheden voor de nieuwbouwplannen aan de IJsselsingel.

Zwembad?

Maar er komt geen zwembad meer in de nieuwe Cirkel wat er al 35 jaar in de Dorpstraat zit. Toch hoopt Laska wel dat in het nieuwe pand ooit weer een zwembad kan komen.