Benefietconcert voor Oekraïne in Rheden

Dorpskerk in Rheden. Foto: Dorpskerk in Rheden

– In de Dorpskerk in Rheden wordt net als vorig jaar weer een benefietconcert voor Oekraïne georganiseerd. Want de situatie in Oekraïne is nog steeds dramatisch en het uitzicht op een oplossing lijkt nog steeds ver weg te zijn.

De musici van het orkest ‘Camber Ensemble Kyiv’ geven het concert op zaterdag 30 december om 20 uur in de Dorpskerk. Vorig jaar was de opbrengst maar liefst 1500 euro. Wordt dat dit jaar overtroffen?

De musici uit Oekraïne zijn nu vrijgesteld van deelname aan het leger, omdat hun muzikale bijdrage belangrijk wordt geacht vanwege het uitdragen van de Oekraïense cultuur. Door concerten te geven binnen en buiten Nederland zamelen zij ook geld in voor diverse projecten in Oekraïne. Er wordt geen entree gevraagd. Maar met de vrije giften ondersteunen de bezoekers wel de musici en diverse hulpprojecten in Oekraïne via de foundation ‘Netherlands for Ukrain’.

Dorpskerk in Rheden – Foto: Dorpskerk in Rheden