Weer een zwembad minder in de gemeente Rheden

De Cirkel Rheden. Foto: Martin Slijper

– Het wordt steeds moeilijker om in de gemeente Rheden te zwemmen. Afgelopen week werd bekend dat sportschool Sport- en Healthclub De Cirkel op termijn gaat stoppen in de Dorpsstraat naast de Dorpskerk in Rheden.

Het pand gaat mogelijk in 2025 al tegen de vlakte omdat er 26 nieuwe woningen op de planning staan bij de gemeente. Projectontwikkelaar WeBro Invest heeft het pand al gekocht van Laska Mosterman, eigenaar van Sport en Healthclub de Cirkel. Die wil verhuizen naar de IJsselsingel in Rheden.

Wat kunnen we nog zwemmen?

Hierdoor blijft over er een klein binnenbad over op de Arnhemseweg in Rheden. En natuurlijk Openluchtbad Rheden, een groot buitenbad aan de IJsselsingel.

En daarnaast heeft Velp nog het Biljoenbad, een binnenbad aan de Gruttostraat en Ellecom nog een klein zwembad in het Fletcher hotel.