Burgemeester Carol van Eert tekent voor 6 jaar bij

Burgemeester Carol van Eert. Foto: Martin Slijper

– Burgemeester Carol van Eert heeft maandag 8 januari 2024 ten overstaan van Henri Lenferink de belofte afgelegd. Daarmee is de herbenoemingsprocedure tot burgemeester van de gemeente Rheden formeel afgerond.

Henri Lenferink is waarnemend commissaris van de Koning. Oorspronkelijk zou John Berends dit doen maar die wordt verdacht van grensoverschrijdend gedrag.

De raadsleden van de gemeenteraad van Rheden namen op 27 juni 2023 al het besluit om de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties positief te adviseren over zijn herbenoeming. Vanaf 11 januari 2024 begint burgemeester Van Eert aan zijn tweede ambtstermijn van zes jaar in Rheden.

Burgemeester Carol van Eert: “Ik heb het hier in Rheden ontzettend naar mijn zin, ik voel me hier thuis. Bovendien zijn er nog voldoende uitdagingen de komende tijd in Rheden waar ik graag mijn bijdrage aan wil leveren“.