Fietser met fatbike komt lelijk ten val in Velp

Fietser met fatbike komt lelijk ten val in Velp. Foto: Martin Slijper

– Op de Hoofdstraat in Velp ging het donderdagavond rond 19 uur goed mis. Daar kwam een meisje hard ten val met haar fatbike omdat het plaatselijk erg glad was.

Het meisje is nagekeken door de verpleegkundige van een Rapid Responder. Dit is een klein ambulancevoertuig, waarin een ambulanceverpleegkundige alleen rijdt

Beruchte rotonde

Het meisje is niet de enige die met haar fiets is gevallen. Op de beruchte rotonde op de Arnhemsestraatweg in Velp zijn sinds donderdagmiddag zeker 10 fietsers en scooters onderuit gegaan. Gelukkig bleef het bij blauwe plekken.

Code Oranje

Het KNMI heeft donderdagavond code geel aangepast naar code oranje vanwege gladheid, de weerswaarschuwing geldt tot vrijdagochtend 6.00 uur.

Als het KNMI code oranje afgeeft voor gladheid, betekent dat dat er een grote kans is op ongelukken door gladde wegen, bruggen en fiets- of voetpaden. De gladheid is niet altijd goed te zien. Rijkswaterstaat geeft automobilisten daarom het advies langzamer te rijden en een grotere afstand tot andere weggebruikers te houden.

Mogelijk zal Rijkswaterstaat ook nog strooiwagens inzetten. In Velp zijn ze nog niet gezien.