Let op! Het kan gevaarlijk zijn op de weg

Stooiwagens van Rijkswaterstaat bij Herveld. Foto: ANP

– Het KNMI heeft donderdag code geel afgegeven vanwege gladheid. Voor Gelderland geldt de weerswaarschuwing vanaf 16.00 uur tot vrijdagochtend 6.00 uur.

Code geel betekent in dit geval dat er kans op ongelukken is door gladde wegen, bruggen en fiets- en voetpaden. De ANWB waarschuwt ook voor plaatselijke gladheid in het noordoosten en midden van het land.

Rijkswaterstaat stuurt de strooiwagens de weg al op.

Vocht en kou: gladheid

Meteoroloog Johnny Willemsen van Weerplaza kondigde donderdagochtend op Radio Gelderland al aan dat er gladheid zou komen: “Het wordt vochtig. Hoewel er niet echt neerslag valt, kan het toch glad worden. Het vocht kan neerslaan op die koude weg, want er zit wel kou in de grond.”