Rhedenaren lopen massaal weg bij overleg met gemeente over Schietbergseweg

Kaart Posbank Rheden. Foto: Martin Slijper

– De gemeente Rheden wilde deze week in gesprek gaan met mensen die woonachtig zijn op de Schietbergseweg of geïnteresseerd zijn. Maar de avond in het Dorpshuis in Rheden verliep niet goed. Na een half uur stapte bijna iedereen boos en verward op.

Uiteindelijk bleven nog maar vier Rhedenaren en/of belanghebbenden zitten. Die gingen alsnog met maar liefst zeven ambtenaren van de gemeente en één van Natuurmonumenten in gesprek over de Schietbergseweg en Landgoed Heuven.

De inwoners die wegliepen waren massaal tegen een twee richtingsweg tussen Schietbergseweg-Laag en Schietbergseweg-Hoog. Dick van de Kolk van Stichting Red Heuven en de Posbank: “Als Stichting verzetten wij ons tegen de plannen zoals die momenteel op tafel liggen over de aanvoerende wegen, waaronder de Schietbergseweg! Waarom nu eerst via een verkeersbesluit de weg weer toegankelijk maken voor 2 richtingen en daarna goede voorstellen doen voor een andere en veiliger weginrichting?

Verkeersbesluit

De projectleider van de gemeente Rheden, Rozendaal en Natuurmonumenten wil het college van de gemeente Rheden zeer binnenkort al vragen of ze een verkeersbesluit willen nemen over het afsluiten van de wegen rond de Posbank in de weekenden gecombineerd met het tweerichtingsverkeer maken van de Schietbergseweg.

Als het college van B&W snel een ‘voorlopig’ verkeersbesluit wil doorvoeren, ondanks veel weerstand van veel Rhedenaren, is dat eind januari al mogelijk. Nadat dit duidelijk werd vroegen bewoners zich meteen af hoeveel inspraak ze dan eigenlijk nog hebben. Veel mensen zijn het daar namelijk niet mee eens. Ze voelen zich niet gehoord door de gemeente Rheden. Als het college de plannen snel wil doorvoeren kan het eind maart al een definitief besluit nemen.

Tweerichtingsverkeer

De bewoners uit Rheden vroegen zich ook af of het tweerichtingsverkeer ook nog anders kan. Maar de projectleider wilde op deze informatieve avond alleen in gesprek gaan over tweerichtingsverkeer. Iets anders was voor hem niet mogelijk.

Bewoners willen eigenlijk graag weten hoe de Schietbergseweg-Laag tot aan Schietbergseweg-Hoog bij Paviljoen de Posbank eruit komt te zien voordat de gemeente een besluit neemt. Maar de gemeente wil echter eerst een besluit over het tweerichtingsverkeer nemen en daarna pas over de wegindeling praten en deze bekendmaken.

Wegindeling?

Red Heuven denkt dat het beter anders kan. Volgens de stichting moet de gemeente de wegindeling ook nu bekend maken, anders kun je geen goed oordeel geven over het tweerichtingsverkeer. Dick van de Kolk: “Als stichting gaan we nu met onze achterban in gesprek over de nieuwe situatie.

Kaart Posbank Rheden – Foto: Martin Slijper

Zie ook: Stichting Red Heuven in Rheden weer naar de rechter
Zie ook:
Veel onzekerheid bij bewoners aan de Schietbergseweg
Zie ook:
Ook de tijdelijke afsluiting van de Posbank gaat niet door
Zie ook:
Gemeente Rheden neemt historisch besluit over Masterplan Veluwezoom
Zie ook:
Afsluiting Posbank valt miljoenen euro’s duurder uit