Inwoners Velp-Zuid dumpen huisraad langs de straat

Inwoners Velp-Zuid dumpen huisraad langs de straat. Foto: Martin Slijper

– Bewoners in de waterstraat en de Weteringstraat in Velp hebben regelmatig te maken met illegale dumpingen van huisvuil in de straat. En de buurtbewoners zijn het helemaal zat.

Herhaaldelijk worden bewoners gedwongen de gemeente te informeren wanneer er opnieuw illegaal huisvuil wordt gestort. Mensen uit de buurt denken dat het weer is gedumpt door bewoners die twee straten verder onder andere een tuinhuisje opknappen.

Het gaat hierbij om grof huishoudelijk afval (koelkasten, tafels en stoelen) dat ook op een legale manier kan worden afgevoerd. Bewoners hebben de mogelijkheid om dit afval onder andere zelf weg te brengen naar het Recycleplein aan de Parallelweg Den Helder 4 in Doesburg.