Kan de gemeente de problemen rond treinstation Dieren oplossen?

Treinstation Dieren. Foto: Martin Slijper

– VVD Rheden dient dinsdag tijdens de raadsvergadering een motie in over de toegankelijkheid en veiligheid bij treinstation Dieren met steun van meerdere partijen.

VVD Rheden, initiatiefnemer van deze motie, krijgt steun van alle partijen, behalve Beter Rheden, die ook van mening zijn dat het treinstation in Dieren de laatste jaren kampt met grote problemen zoals kapotte liften, overlast, vandalisme en brandstichting.

De vier liften, waarvan één van de gemeente en drie van ProRail, werken regelmatig niet. Hierdoor kunnen reizigers, die afhankelijk zijn van de liften, de perrons van het treinstation niet betreden waardoor ze niet op of van het perron kunnen komen. Ook de buurt heeft al geruime tijd te maken heeft met aanhoudende overlast, waarvoor nog geen passende oplossingen zijn gevonden.

Dierenaren hebben al heel vaak geklaagd bij de gemeente over de liften maar er is nog steeds geen langdurige oplossing gevonden, vertelde wethouder Dorus Klomberg eerder tegen een inwoner: “Ik kan u ergernis en boosheid begrijpen. Helaas is mij deze situatie al langer bekend en proberen wij als gemeente de beschikbaarheid van de liften te verbeteren.

Tekst gaat verder onder de foto.

Treinstation Dieren (geen fietsenstalling) – Foto: Henjo Broekhuizen

Maar nog steeds is er geen oplossing gevonden door ProRail en de gemeente Rheden.

Daarom vragen de partijen dinsdag aan het college om het snel op te lossen. Ze denken onder meer aan een gesprek tussen het college en ProRail. En ze willen ook weten of en welke acties het college tot nu toe heeft genomen en ze vragen om de handhaving op het station per direct te verscherpen, in afwachting van een structurele oplossing voor de overlast en het vandalisme.

Wachtruimte bij bus en treinstation in Dieren – Foto: Martin Slijper

Zie ook: Jongeren bijna twee uur vast in lift in Dieren
Zie ook: Opnieuw veel klachten over liften bij treinstation in Dieren
Zie ook: Opnieuw veel klachten over liften op treinstation van Dieren
Zie ook: Liften dagen lang buiten gebruik op treinstation in Dieren