Brand bij bakkerij Horizon op industrieterrein De Beemd in Velp

Bakkerij Horizon. Foto: Martin Slijper

– Bij Banketbakkerij Horizon aan de Gildestraat in Velp heeft donderdagmorgen rond 07.30 uur een korte brand gewoed in een oven. Medewerkers hebben meteen geprobeerd de brand te blussen. Dat is daarna overgenomen door de brandweer.

Mogelijk is de brand ook in het rookkanaal van de oven geschoten. Daarom heeft de brandweer dit rookkanaal op het dak meteen verwijderd. De brandweer heeft na de brand het pand ook grondig geventileerd omdat het vol met rook stond.

Door de middelbrand op industrieterrein Beemd langs de A348 moesten ruim 100 werknemers rond het pand buiten wachten tot de brandweer het sein veilig had gegeven. Vijf tot zes personen hebben rook ingeademd. Zij zijn daarna meteen door de ambulancedienst gecontroleerd.

Bakkerij Horizon – Foto: Martin Slijper
Bakkerij Horizon – Foto: Martin Slijper