Rheden en Rozendaal nemen verkeersbesluit Posbank

Rheden en Rozendaal nemen verkeersbesluit Posbank. Foto: Rheden

– De gemeenten Rheden en Rozendaal hebben op 20 februari een ontwerp-verkeersbesluit genomen voor de gedeeltelijke afsluiting van de wegen in het Nationaal Park Veluwezoom, beter bekend als de Posbank.

De besluiten betekenen dat een deel van de wegen in het gebied voortaan met verkeersborden wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer in de weekenden, op feestdagen en in de maanden juli en augustus. Hoe het wordt afgesloten is hier te zien.

Vermindering druk op kwetsbare natuur

De afsluitingen moeten leiden tot minder gemotoriseerd verkeer in en door het Nationaal Park. Hiermee wordt volgens de gemeenten kwetsbare natuur beter beschermd en het draagt bij aan het herstel van de natuur. Doordat er minder auto’s en motoren in het gebied mogen komen, kan dit ook voor minder overlast zorgen in de omliggende dorpen. De gemeenten werken hierin nauw samen met Natuurmonumenten.

Schietbergseweg bij Rheden tweerichtingsverkeer

Om de bereikbaarheid van onder andere het Posbank Paviljoen en de bijbehorende parkeerplaats tijdens de afsluitingen mogelijk te maken, is het de bedoeling om het deel van de Schietbergseweg ten noorden van de Heuvenseweg weer tweerichtingsverkeer te maken. Nu kan autoverkeer hier alleen nog richting de Posbank rijden met de auto.

Daarnaast voorzien de ontwerp-verkeersbesluiten in het Masterplan Welkom Veluwezoom ook in een aantal kleinere verkeersmaatregelen die betrekking hebben op het verbeteren van de verkeersveiligheid. En maatregelen die de bereikbaarheid van woningen en bedrijven in het gebied moeten garanderen.

Ontwerpbesluiten ter inzage

Wie het niet eens is met de ontwerp-verkeersbesluiten kan gedurende een periode van 6 weken een zienswijzen indienen. De besluiten worden hier gepubliceerd. Naar verwachting zullen de colleges, mede op basis van de binnengekomen zienswijzen, al voor de zomer van 2024 definitieve verkeersbesluiten nemen voor de veranderingen in de verkeerssituatie. Pas na het nemen van de definitieve verkeersbesluiten worden de maatregelen uitgevoerd. Kijk voor meer informatie op Ibabs.