Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Tieleman-Groen

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Tieleman-Groen. Foto: Martin Slijper

– Marianne Tieleman-Groen uit Dieren heeft vrijdag een Koninklijke onderscheiding gekregen. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De onderscheiding werd uitgereikt in woon- en zorgcentrum De Biesdel in Velp waar haar man woont, met wie ze inmiddels al meer dan 60 jaar is getrouwd. Ze kreeg deze uit handen van burgemeester Carol van Eert.

Mevrouw Tieleman heeft zich meer dan 30 jaar ingezet als vrijwilligster bij Innoforte. Zo coördineert de 85-jarige onder andere de inzet van vrijwilligers bij de bibliotheken in drie verzorgingstehuizen van Innoforte. Buiten haar vrijwilligerswerk voor de bibliotheek is zij ook vrijwilligster geweest bij Tafeltje Dekje waar ze maaltijden rondbracht. Daarnaast heeft ze een aantal jaren binnen de Gereformeerde Kerk in Dieren les in catechisatie aan jongeren.