Politie onderschept bestuurders bij verkeerscontrole bij Velperbroek

Politie houdt grote verkeerscontrole bij knooppunt Velperbroek. Foto: Studio Rheden

– De politie heeft vrijdagavond een omvangrijke verkeerscontrole uitgevoerd nabij het voormalige ziekenhuis in Velp. Tijdens deze controle zijn diverse bestuurders staande gehouden vanwege mogelijk gebruik van verdovende middelen.

In totaal zijn vijf personen staande gehouden, waarvan twee zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. De overige bestuurders kregen een tijdelijk rijverbod opgelegd als gevolg van de bevindingen van de controle.

Volgens berichtgeving van mediapartner Omroep GLD werden bestuurders door motoragenten naar de control locatie bij het ziekenhuis geleid. Bij aankomst dienden zij een blaastest voor alcoholgebruik of een speekseltest voor drugsgebruik af te leggen om vast te stellen of zij mogelijk onder invloed verkeerden.

Politie oefent in natuurgebied

Naast deze verkeerscontrole was het een drukke dag voor de politie. Enkele uren voor de verkeerscontrole werd een grootschalige oefening gehouden in het natuurgebied de Posbank in Rheden. Naast politiemedewerkers waren ook specialisten van de forensische opsporing en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) aanwezig, evenals het Landelijk Team Opsporen Bergen en Identificeren (LTOBI).