Negen maanden geen trolleybussen in Velp door wegwerkzaamheden in Arnhem

Arnhem Bronbeek. Foto: Google Maps

– Velp moet het even doen zonder trolleybuslijn 1 vanwege grootschalige werkzaamheden aan de weg in Arnhem. Vervoersbedrijf Connexxion heeft daarom ook besloten de trolleybus tijdelijk te schrappen vanwege de herinrichting van de Velperweg in Arnhem.

Omleiding en inzet van gasbussen

Een groot deel van de Velperweg wordt gedurende negen maanden opengebroken. In plaats van trolleys worden er gasbussen ingezet door Connexxion.

Route omleidingen

De omleiding leidt de bus door de wijk Plattenburg, langs winkelcentrum Presikhaaf en landgoed Bronbeek naar Velp. Onderweg komt de bus langs diverse straten zoals Plattenburgerweg, Laan van Presikhaaf, IJssellaan, Weg over Het Lange Water en Van Remagenlaan. Op de terugweg naar het centrum volgt de bus de route via de wijk Plattenburg over de Oude Velperweg.

Vernieuwingsoperatie

Ook gemeente Arnhem heeft op de drukke Velperweg gekozen om een rotonde aan te leggen bij Bronbeek. Het hele weggedeelte tussen de kruising van de Velperweg met de Raapopseweg in Arnhem en het viaduct bij de A12 ter hoogte van Velp wordt flink aangepakt.

Impact op buslijnen

De Velperweg in Arnhem en de Arnhemsestraatweg in Velp worden gebruikt door vijf buslijnen. Trolleylijn 1 en buslijn 331 rijden dagelijks vier tot vijf keer per uur, terwijl lijn 26 en 27 twee keer per uur en lijn 29 een keer per uur rijden.

Belangrijke haltes voor studenten

Dagelijks stappen ongeveer 1400 studenten en NS-reizigers op station Velperpoort op de bus. Bij haltes Hoflaan en Raapopseweg gaat het om 500 uitstappers per dag voor het Rijn IJssel College. Op de halte aan de Vondellaan bij de Velperweg stappen per werkdag circa 300 studenten van de HAN uit. Ook stappen dagelijks zo’n 400 studenten van Hogeschool Larenstein in Velp in en uit bij de kruising van de Velperweg en de Nordlaan.

De gemeente Arnhem legt het nog een keer goed uit in het onderstaande filmpje en op de website van de gemeente Arnhem zelf.