Jongeren strijden voor herleving van nachttrein langs Dieren

Treinstation Dieren. Foto: Martin Slijper

– Jongeren zijn vastbesloten om de nachttrein nieuw leven in te blazen en hebben daarom een petitie gestart. Op dinsdag 19 maart zullen de handtekeningen officieel worden overhandigd aan Kamerleden van de vaste commissie Infrastructuur en Waterstaat.

Milan Altena, vertegenwoordiger van de Jongerenraad Zutphen, zal de 673 handtekeningen plechtig aanbieden in de Tweede Kamer. De petitie heeft als doel om ervoor te zorgen dat er opnieuw een nachttrein komt van Arnhem via Dieren naar Zutphen.

Op dit moment gaat de laatste trein al vanuit Arnhem via Dieren en Brummen naar Zutphen om 00.21 uur. Wie deze trein mist, moet de nacht doorbrengen op het treinstation tot de eerste trein ’s ochtends weer vertrekt.

De nachttrein, vroeger bekend als de ‘discotrein’, bracht mensen tussen 2000 en 2010 ook al in de nacht naar hun bestemming. Echter, vanwege aanhoudende overlast kreeg de trein al snel de bijnaam ‘discotrein’. Vanwege voortdurende klachten besloot de NS in 2010 om de trein direct uit de dienstregeling te schrappen. De Jongerenraad hoopt deze beslissing terug te draaien en een nuttige nachtverbinding te herstellen voor iedereen.

Treinstation Dieren – Foto: Martin Slijper