Wegwerkers niet vervolgd na dood kermisexploitant uit Laag-Soeren

Politie. Foto: Martin Slijper

– Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag besloten om geen vervolging in te stellen tegen twee wegwerkers die betrokken waren bij het tragische incident waarbij een 57-jarige kermisexploitant uit Laag-Soeren om het leven kwam.

Het onderzoek richtte zich op een confrontatie op 27 augustus 2023 op de N348 / Siemelinksweg in Deventer, waarbij de vrachtwagenchauffeur, een kermisexploitant uit Laag-Soeren overleed na een geschil met de wegwerkers over een wegafsluiting richting de oprit Deventer-Oost van de A1.

Uit politieonderzoek blijkt dat de kermisexploitant uit zijn voertuig is gestapt en naar de wegwerkers is gelopen, waarbij hij een van hen, een 52-jarige man uit Hengelo, heeft aangevallen. De wegwerker heeft zichzelf verdedigd en de chauffeur onder controle gehouden tot de politie arriveerde. De politie werd gealarmeerd over een aanval door de vrachtwagenchauffeur op een wegwerker. Bij de poging tot aanhouding van de chauffeur ter plaatse reageerde hij niet en reanimatiepogingen waren helaas niet succesvol.

Het OM concludeert dat het handelen van de wegwerker in reactie op de aanval van de chauffeur niet als significant onvoorzichtig kan worden beschouwd. Gezien de noodzaak tot zelfverdediging en het onvoorspelbare gedrag van de chauffeur, werd het handelen van de wegwerker gerechtvaardigd geacht. Er is volgens het OM geen sprake van dood door schuld of andere strafbare feiten zoals mishandeling met dodelijke afloop.

De tweede verdachte, een 32-jarige wegwerker uit Rossum, had een minimale rol bij het in bedwang houden van de chauffeur. Ook zijn zaak zal worden geseponeerd.

Zie ook: Kermisexploitant overleden na opstootje: ‘Hij kende alle kermissen’

Zie ook: Tweetal langer vast na dood kermisexploitant uit Laag-Soeren (Update)