Ontdek verborgen schatten tijdens de Velleper Sneupdagen

Sneupdagen. Foto: Martin Slijper

– Tweedehands liefhebbers hebben weer een reden om hun neus in de winkels te steken. De ‘Velleper Sneupdagen’, een evenement dat al ruim twee jaar bestaat, biedt deze liefhebbers de kans om lekker rond te snuffelen in verschillende winkels.

Wat is sneupen?

Het is een Fries woord dat verwijst naar het speuren naar verborgen schatten in kringloopwinkels en tweedehands shops.

Deze Sneupdagen vinden plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart, tussen 10.00 en 17.00 uur, en zijn gratis toegankelijk. Voor de zesde keer wordt dit evenement georganiseerd in Velp, waar een aantal winkels hun deuren openen voor nieuwsgierige bezoekers.

Hoewel niet iedereen bekend is met het feit dat Velp een aantal tweedehands winkels herbergt, zijn er toch een aantal die meedoen aan deze Sneupdagen. Enig, Stichting van Meij, Terre des Hommes, Kringloopwinkel In & Uit, Parels van Daan, Pop-up winkel Mooie Pröttel en Puur Foundation zijn enkele van de deelnemende winkels.

Hoewel de lokale organisatie nog geen eigen website heeft, zijn ze wel te vinden op sociaal media, waar ze iets meer informatie delen over dit knusse evenement.