Nieuw fietspad in Velp opnieuw geasfalteerd

Nieuw fietspad in Velp opnieuw geasfalteerd. Foto: Martin Slijper

– De gemeenten Rheden en Arnhem hebben in september 2023 een snelle fietsverbinding laten leggen tussen Arnhem en Velp. Maar in het nieuwe fietspad voor studenten zaten heel veel bobbels. Na diverse klachten is besloten het fietspad opnieuw te asfalteren.

Uit onderzoek bleek dat de laag mengsel onder het asfalt niet goed was. Daarom heeft de aannemer het fietspad deze week opnieuw geasfalteerd, ook al wordt er weinig gebruik gemaakt van het fietspad. De kosten voor de nieuwe asfaltlaag zijn voor de aannemer.

Nieuw fietspad in Velp opnieuw geasfalteerd – Foto: Martin Slijper

Daarnaast is er ook een paal op het fietspad geplaatst onder de brug bij de A12. Hierdoor kunnen automobilisten niet meer illegaal gebruik maken van het fietspad. Het fietspad loopt van de Lange Water in Arnhem langs het spoor tot de Zuider Parallelweg in Velp vlak bij Van Hall Larenstein. Het werd op 24 januari officieel geopend door de wethouder en kreeg de naam ‘Hans van Daelpad’.

Het fietspad is betaald door de gemeenten Rheden en Arnhem. Het kostte ruim 1,4 miljoen euro. De provincie Gelderland heeft 75% subsidie beschikbaar gesteld. Dit betekent dat de gemeente Rheden zelf 152.000,- moest meebetalen voor 360 meter fietspad inclusief onteigening van de grond.

Meer nieuws

Zie ook: Nieuw fietspad langs het spoor in Velp krijgt de naam Hans van Daelpad
Zie ook: Speciaal fietspad voor studenten in Velp is klaar maar erg onveilig
Zie ook: GroenLinks zoekt straatnamen voor de gemeente Rheden
Zie ook: GroenLinks overhandigt verzamelde straatnamen aan burgemeester Van Eert
Zie ook: Meer vrouwen in het Rhedense straatbeeld
Zie ook: Geen ruimte in Velp, streep door snelle fietsroute
Zie ook: Foutje bedankt, nieuw fietspad krijgt opnieuw een asfaltlaag
Zie ook: Rheden en Arnhem creëren speciale fietsroute voor studenten