Naast lammetjes zijn er ook geitjes geboren in Rheden

Naast lammertjes zijn er ook geitjes geboren in Rheden Foto: Herderinn

RHEDEN – Begin februari zijn de eerst lammetjes geboren. Maar bij de Rhedense Schaapskudde lopen ook geiten rond. En deze week zijn ook de eerste geitjes geboren.

Herderinn: “Het zal nog even duren voordat ze te bewonderen zijn. Ze hebben hun plekje in de kapschuur waar geen bezoek komt. Zodra ze groot genoeg zijn komen ze bij de kudde.”

Schapen worden vaak wat enthousiaster door de geiten. Vaak volgen de schapen het goede voorbeeld van de geiten. Ze vullen de schapen goed aan in hun graasgedrag. Schapen zijn voorzichtig en eten vooral gras en blaadjes aangevuld met hooi, terwijl geiten juist ook dol zijn op twijgjes, takken en bast. Een vrouwelijke geit noemen we een geit of een sik. Het mannetje van de geit heet een bok. Een jong geitje heet een lam.

Rhedense Schaapskudde op NPO2

Dinsdagavond is de Rhedense Schaapskudde om 18.30 uur ook te zien op NPO2. In het tv-programma ‘Noord-Zuid, Oost-West’ is een herhaling te zien van TV Gelderland over de De Rhedense Schaapskudde, opgenomen in maart 2023. In deze uitzending werkten Frans en Willem een dagje mee in de lammerenperiode.

Zie ook: Eerste lammetjes bij Rhedense Schaapskudde zijn geboren