Man krijgt werkstraf voor dreigen met molotovcocktail

Brandweer Foto: Martin Slijper
Brandweer Foto: Martin Slijper

DIEREN – De 56-jarige man uit Dieren die vorig jaar na een burenruzie met een molotovcocktail dreigde alles in brand te steken in de Van Limburg Stirumstraat stond afgelopen week voor de rechter.

De Dierenaar kreeg van de rechter een werkstaf van twintig uur opgelegd. Daarnaast kreeg hij ook een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur. De man hoeft geen schadevergoeding te betalen.

Molotovcocktail

De buren hadden al zes jaar ruzie, onder andere over een schutting en veel lawaai. Deze ruzie op 23 juni 2023 ontstond nadat de buren weer een woordenwisseling kregen. Toen wilde de 56-jarige man zijn buren bang maken met een molotovcocktail. Hij zou gedreigd hebben met een fles spiritus waarin hij een doek had gedaan. Een andere buurvrouw zou de ruzie hebben gesust.

De man werd door de officier van justitie bij de rechtbank in Arnhem aangeklaagd voor bedreiging en het voorbereiden van brandstichting. De oorspronkelijke eis was zestig dagen cel, waarvan 58 dagen voorwaardelijk. Daarnaast eiste de twee buren elk 600 euro schadevergoeding.