Nog steeds te weinig opvangplekken in Rheden

Arnhemsestraatweg 348. Foto: Martin Slijper

RHEDEN – Gemeenten moeten zorgen voor opvangplekken. De Spreidingswet verplicht elke gemeente sinds 1 februari om asielzoekers op te vangen. Veel gemeenten voldoen daar niet aan. Ook Rheden moet daar aan voldoen.

De Reguliere opvanglocatie in Velp – Arnhemsestraatweg biedt momenteel opvang voor 130 asielzoekers en alleenreizende minderjarige vreemdelingen.

Opvang statushouders in Rheden:

Realisatie januari 2024: 9 statushouders
Realisatie februari 2024: 14 statushouders
Totaal realisatie 2024: 23 statushouders
De taakstelling voor de eerste helft van 2024 is 105. Daarbij is de voorsprong of achterstand van vorig jaar meegenomen. Op peildatum 1 maart 2024 is volgens het landelijke overzicht het doel voor 22% procent behaald. Daarmee voldoet de gemeente Rheden niet aan de taakstelling.

Opvang Oekraïners in Rheden

In de gemeente Rheden worden ook op drie plekken Oekraïners opgevangen die de gemeente faciliteert. Dat is op de Kerkallee in Velp, de Vijverlaan in Velp en op de Arnhemsestraatweg in Rheden. Het is niet bekend of de aantallen op de webpagina van de gemeente Rheden ook wordt bijgehouden.

Opvang statushouders in Rozendaal

Realisatie januari 2024: 0 statushouders
Realisatie februari 2024: 0 statushouders
Totaal realisatie 2024: 0 statushouders
De taakstelling voor de eerste helft van 2024 is 2. Daarbij is de voorsprong of achterstand van vorig jaar meegenomen.

Op peildatum 1 maart 2024 is volgens het landelijke overzicht het doel voor 0% procent behaald. Daarmee voldoet de gemeente Rozendaal niet aan de taakstelling.

Opvang Oekraïners in Rozendaal

In de gemeente Rozendaal worden ook Oekraïners opgevangen die de gemeente faciliteert. Dat is op De Del in Rozendaal. Daar staan 26 noodwoningen waar plek is voor 55 Oekraïense vluchtelingen sinds 28 april 2023. Het is niet bekend of er momenteel ook 55 vluchtelingen in de noodwoningen zitten.

Bron: Ministerie van Justitie en Veiligheid