Velp voor Oranje organiseert Oranjekermis

Burgemeester  Carol van Eert op de kermis in Velp. Foto: Martin Slijper

VELP – Stichting Velp voor Oranje organiseert net als voorgaande jaren weer de jaarlijkse traditionele Oranjekermis in het centrum van het dorp op parkeerterrein ‘De Vlashof’ achter Albert Heijn.

De kermis is open van donderdag 4 april tot en met zondag 7 april van 13.00 tot 23.00 uur. Op de kermis staan diverse activiteiten. Van een trampoline, een cakewalk, een familieachtbaan tot een draaimolen voor de kleintjes.

Op alle Velpse en Rozendaalse scholen worden de komende dagen kortingsmuntjes uitgedeeld voor de Kermis. Een cadeautje van Velp voor Oranje. Een ander cadeautje is dat alle jonge en oudere mensen met een beperking via Siza zijn uitgenodigd om vrijdagmiddag 5 april van 13.00 tot 15.00 uur gratis de Kermis te bezoeken.

Ook thuiswonende gehandicapten zijn welkom. Burgemeester Carol van Eert komt om 14.00 uur ook de kermis bezoeken. Deze middag zullen ook vrijwilligers aanwezig zijn om mensen te helpen. De attracties draaien dan ook wat langzamer en de muziek staat zachter. Na afloop zijn er gratis oliebollen en frisdrank voor iedereen.

De kermis is ook de belangrijkste bron van inkomsten voor Stichting Velp voor Oranje. ‘Zonder Kermis geen Koningsdag’, aldus Gety Hengeveld. De stichting regelt elk jaar de vergunningen om op de parkeerplaats achter de Albert Hein in Velp een kermis te organiseren en verhuurt dat weer aan de kermisexploitanten. Met de inkomsten kan de Stichting Velp voor Oranje het hele jaar allerlei activiteiten organiseren.