Natuurmonumenten wil minder deelnemers bij Liemers Posbankloop

Posbankloop Foto: Renee Tijdink / Posbankloop
Posbankloop Foto: Renee Tijdink / Posbankloop

RHEDEN – De Liemers Posbankloop komt er weer aan. Op vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni kunnen we weer deelnemen aan de 30, 50 en 80km. Maar er is dit jaar plek voor slechts 150 deelnemers op de Posbank.

Inschrijven voor de 30 en 50 kilometer over de Posbank of de 80 kilometer Kennedymars kan weer op Liemersposbankloop.nl. Dit kan tot en met 23 juni.

150 deelnemers

Natuurmonumenten geeft dit jaar toestemming voor maximaal 150 wandelaars: “Dit aantal is fors minder dan het aantal wandelaars dat zich normaliter inschrijft voor onze 50 en 80 kilometer en wij hebben dit jaar op veler verzoek ook een 30 kilometer route toegevoegd die over de Posbank loopt, dus de limiet van 150 deelnemers is dubbel zuur”, aldus het bestuur van de Duivense wandeltocht.

Uiteraard zijn wij als organisatie ook voorstander van het behoud en de bescherming van de mooie natuur die onze omgeving te bieden heeft, maar wij hebben onze twijfels bij de keuzes die daarin gemaakt worden. Tijdens ons wandelevenement is er namelijk een behoorlijke spreiding van de wandelaars die op pad zijn, maar helaas gaat Natuurmonumenten niet mee in het toelaten van meer wandelaars dan de gestelde limiet.

Update

Enkele uren na publicatie van dit artikel is het maximaal aantal inschrijvingen van 150 wandelaars al gehaald.