Dieren krijgt in 2026 aan de Bloemershof 32 nieuwe woningen

Nieuwbouwproject Bloemershof Dieren. Foto: Google Maps

DIEREN – Er is eindelijk duidelijkheid over de Bloemershof in Dieren. Eind februari is het bestemmingsplan van Bloemershof goedgekeurd in een raadsvergadering van de gemeente Rheden. Dieren krijgt in 2026 dus 25 appartementen en 5 woningen en twee twee-onder-één-kapwoningen erbij.

Op de hoek van de Burgemeester Bloemersstraat en de Oostlaan in Dieren is het nieuwbouwproject Bloemershof gepland. De vrijesectorkoopwoningen liggen achter de brandweerkazerne en praktijkschool De Tender in Dieren. De woningen sluiten hierop aan met twee woonblokken aan weerszijden en een tussenliggend groen openbaar gebied.

Projectontwikkelaar Reinbouw uit Dieren verwacht dat de 32 woningen in het voorjaar van 2025 in de officiële verkoop gaan en dat de bouw zal starten in het najaar van 2025. De huizen zullen dan in 2026 worden opgeleverd. De planning is echter afhankelijk van de verlening van de natuurvergunning door de provincie in verband met stikstofuitstoot.

Zie ook: Ingezonden brief: Werkgroep Harderwijkerweg niet blij met plannen van college
Zie ook: Woningbouwplan Bloemershof in Dieren wordt uitgewerkt