Cafégangers en jongeren botsen op kermis in Velp: politie grijpt in

Kermis Velp Foto: Martin Slijper

VELP – Een aantal cafégangers kregen zaterdagavond onenigheid met een groep jongeren op de kermis in Velp achter de Albert Hein. Een 112-verslaggever ter plaatse zegt dat de jongeren op confrontatie uitwaren. De politie greep uiteindelijk in.

Rond 22.30 uur kreeg de politie een melding van een incident aan de Wilhelminastraat. Daar bleken een aantal cafégangers volgens Omroep Gelderland onenigheid te hebben gekregen met een groep jongeren.

De politie besloot om de bezoekers het plaatselijke café aan de Wilhelminastraat in te sturen en de jongeren naar huis te sturen. Volgens de correspondent schaalde de politie flink op waarbij ook de hulp van twee hondengeleiders werd ingeschakeld. Er is een linie gevormd om de jongeren richting de Hoofdstraat te bewegen.

Geen aanhoudingen

Volgens een woordvoerder van de politie ‘bleven de jongeren wel in de omgeving aanwezig, waardoor agenten op en rondom het kermisterrein hebben gesurveilleerd totdat de rust was teruggekeerd’. Er is niemand aangehouden bij het kermisincident in Velp.

Kermis Velp – Foto: Martin Slijper
Kermis Velp – Foto: Martin Slijper