Marc van Heijgen stopt als raadslid bij Beter Rheden

Marc van Heijgen. Foto: Marc van Heijgen

RHEDEN – Marc van Heijgen, oprichter van de partij Beter Rheden, heeft onverwacht afscheid genomen van de politiek in Rheden. Het raadslid stopte eind 2022 bij GroenLinks omdat hij geen vertrouwen meer had in die partij. Daarna startte hij meteen met een eenmansfractie onder de naam ‘BeterRheden’.

Waarom Marc van Heijgen nu weer stopt is niet bekendgemaakt. Volgens Van Heijgen zou het te maken hebben met ‘persoonlijke omstandigheden’. Hierdoor heeft hij geen tijd meer om vergaderingen bij te wonen of voor andere werkzaamheden voor de raad.

Huertas Mulckhuyse

Na de start van de nieuwe partij ‘BeterRheden’ van Marc van Heijgen bleef het niet lang een eenmansfractie. D66 had in 2023 ook geen vertrouwen meer in raadslid Rosanna Huertas Mulckhuyse. Dus stapte ze over naar BeterRheden, de partij van Marc van Heijgen.

Wie volgt Marc van Heijgen op?

Maar in maart maakte Marc van Heijgen bekend dat hij stopt als raadslid waardoor ‘BeterRheden’ nu weer een eenmansfractie is. Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend. Tijdens de volgende raadsvergadering op 23 april wordt er waarschijnlijk bekend wie hem gaat opvolgen.