Rhedense Schaapskudde viert Lentefeest rondom de dorpskerk in Rheden

Rhedense Schaapskudde. Foto: Martin Slijper

RHEDEN – De Stichting de Rhedense Schaapskudde organiseert op zondag 14 april het Lentefeest, een jaarlijks terugkerend festijn waarbij de geboorte van de lammetjes wordt gevierd. Dit keer wijkt het feest uit naar een nieuwe locatie, niet langer bij de schaapskooi, maar rondom het marktplein en de Dorpskerk in Rheden.

Vanaf 11.00 uur tot 16.30 uur kunnen bezoekers genieten van verschillende activiteiten, met de opening van het feest om 11.00 uur door Gea Hofstede. Op het feestje zijn veel doe-activiteiten voor kinderen. Ook zijn er veel kraampjes met allerlei snuisterijen en lekkernijen.

Rhedenaren demonstreren bovendien hoe schapenwol wordt verwerkt. De opbrengst van het Lentefeest komt ten goede aan de Rhedense Schaapskudde.

Lentefeest

Voor mensen die ook een lammetje willen adopteren, krijgen later nog de gelegenheid om het lammetje te bezoeken bij de kooi. “Lammetjesdag is voor veel mensen een bekend begrip, maar omdat wij niet kunnen garanderen dat er daadwerkelijk lammetjes zijn op de nieuwe plek hebben we gekozen voor de naam Lentefeest. (De reden is dat moeder ooi en kind niet op een verantwoorde wijze vervoerd kunnen worden)”, zo laat de Stichting de Rhedense Schaapskudde weten.