Gemeente Arnhem weigert pers bij opening fietspad tussen Velp en Arnhem

Gemeente Arnhem weigert pers bij opening fietspad tussen Velp en Arnhem Foto: Martin Slijper

VELP / ARNHEM – Het inmiddels bekende fietspad tussen Velp en Arnhem is donderdagmiddag voor de tweede keer officieel geopend. Deze keer door de gemeente Arnhem. Maar van deze gemeente mocht de pers niet aanwezig zijn bij de opening van een ‘simpel’ fietspad. Volgens een woordvoerder ter plaatse waren journalisten niet uitgenodigd.

De snelfietsroute (doorfietsroute) tussen Arnhem en Velp, op 24 januari al geopend door wethouders Gea Hofstede van gemeente Rheden en Bob Roelofs van gemeente Arnhem, zou nu opnieuw geopend worden door wethouder Nermina Kundić uit Arnhem. Daarbij was ook wethouder Paul Hofman van de gemeente Rheden aanwezig en tientallen genodigden waaronder de fietsersbond.

Arnhem pakt groot uit

De gemeente Arnhem wilde donderdagmiddag groots uitpakken met een gehuurde tent, veel ballonnen, een luchtboog en een smoothiebar aan beide kanten van het nieuwe fietspad. Daar kregen fietsers en wandelaars een verse smoothie gratis aangeboden namens de gemeente Arnhem.

Het is niet bekend of de ‘feestelijke’ heropening van het fietspad met de naam ‘Hans Van Daelpad’ is gelukt, want een journalist van Studio Rheden was niet welkom en moest na aankomst meteen weer vertrekken. Een woordvoerder van de gemeente Arnhem liet namelijk weten niet op de hoogte te zijn dat er pers aanwezig zou zijn.

Gemeente Arnhem weigert pers bij opening fietspad tussen Velp en Arnhem – Foto: Martin Slijper

Geen feestelijk tintje

De gemeente Arnhem wilde hier ook een feestelijk tintje aan geven, maar dat is niet gelukt door de opmerkelijke actie van de gemeente Arnhem. Nadat ook de persvoorlichters van de gemeente Arnhem te horen kregen wat er was gebeurt gingen er veel alarmbellen rinkelen. Een woordvoerder van de communicatieafdeling van de gemeente Arnhem bood achteraf telefonische excuus aan. “Dit had niet mogen gebeuren”.

De woordvoerster van de gemeente Arnhem rechts op de hoofdfoto, die iets tegen de pers heef, heeft nooit meer iets laten horen aan Studio Rheden.

Zie ook: Nieuw fietspad in Velp opnieuw geasfalteerd
Zie ook: Nieuw fietspad langs het spoor in Velp krijgt de naam Hans van Daelpad
Zie ook: Foutje bedankt, nieuw fietspad krijgt opnieuw een asfaltlaag
Zie ook: Rheden en Arnhem creëren speciale fietsroute voor studenten

Gemeente Arnhem weigert pers bij opening fietspad tussen Velp en Arnhem – Foto: Martin Slijper
Gemeente Arnhem weigert pers bij opening fietspad tussen Velp en Arnhem – Foto: Martin Slijper
Gemeente Arnhem weigert pers bij opening fietspad tussen Velp en Arnhem – Foto: Martin Slijper