Kom jouw kapotte spullen nieuw leven inblazen bij het Repair Cafe

Gereedschap. Foto: Pixabay

VELP/RHEDEN/DIEREN – Als iets kapot gaat kun je het weer nieuw in de winkel kopen. Of je gaat naar de kringloopwinkel, maar die wordt ook steeds duurder. Wat overblijft is Repair Café waar ze jouw spullen vaak gratis kunnen repareren.

Gelukkig hebben we in de gemeente Rheden in de drie grote dorpen ook een Repair Café. Zowel in Velp, Rheden en Dieren werken wekelijks veel vrijwilligers om mensen met een klein budget te helpen.

Velp

Sinds 2015 is er iedere vierde zaterdag van de maand een Repair Cafe in Buurthuis de Poort van 14.00 uur tot 16.00 uur. Alles wat onder de arm meegenomen kan worden proberen ze daar te repareren. TV’s en koelkasten kun je dus thuis laten staan. Kijk voor meer informatie op Facebook of op Repaircafe.org.

Dieren

Elke tweede zaterdag van de maand, van 14.00 tot 16.00 uur, en elke vierde donderdag van de maand, van 19.00 tot 21.00 uur is er een RepairCafé in de Oase op het Ericaplein 1 op het Calunaplein in Dieren. Kijk voor meer informatie op Facebook.

Rheden

Het Repair Café in Dorpshuis Rheden aan het Meester B. van Leeuwenplein 3 opent de deuren altijd op de eerste zaterdag van de maand van 09.30 uur tot 12.00 uur. Kijk voor meer informatie op Repaircafe-rheden.nl.

Daar repareren ze heel veel spullen, denk aan kleine reparaties of verstellen van kleding of huishoudtextiel, kapotte kleine huishoudelijke apparaten, meubeltjes, laptops, mobiele telefoons en speelgoed.