Lentefeest vervangt traditionele Lammetjesdag in Rheden

Lentefeest vervangt traditionele Lammetjesdag in Rheden Foto: Martin Slijper

RHEDEN – Rheden stond afgelopen zondag in het teken van het allereerste Lentefeest. Dit werd met veel bezoekers gevierd rondom het marktplein en bij de Dorpskerk in Rheden.

Voorheen stond deze jaarlijkse viering bekend als Lammetjesdag. Die vond al 55 jaar plaats bij de Schaapskooi in Rheden. Maar, vanwege nieuwe regelgeving met betrekking tot parkeren en stikstof in het nabijgelegen natuurgebied (Natura2000), was dit niet langer mogelijk. Daar mogen ook maximaal driehonderd auto’s parkeren. Daarom werd Lammetjesdag dit jaar omgedoopt tot Lentefeest.

De Stichting de Rhedense Schaapskudde was blij over het succes van het evenement, mede dankzij het prachtige weer. Op het Lentefeest waren tientallen kraampjes te vinden met diverse snuisterijen en lekkernijen. Ook werden er dit jaar verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen. En bezoekers konden zien hoe de schapenwol werd verwerkt.

Veel bezoekers waren lovend over dit eerste Lentefeest, waarbij de geboorte van de lammetjes werd gevierd. Natuurlijk waren er ook enkele lammeren aanwezig om het feest compleet te maken. De zes lammetjes zijn zonder risico met een paardentruck van de Schaapskooi naar de Dorpskerk vervoerd. Het zijn lammetjes die gevoed zijn met de fles en hierdoor mensen gewend zijn.

Lentefeest Rheden – Foto: Martin Slijper
Lentefeest Rheden – Foto: Martin Slijper
Lentefeest Rheden – Foto: Martin Slijper
Lentefeest Rheden – Foto: Martin Slijper
Lentefeest Rheden – Foto: Martin Slijper
Lentefeest Rheden – Foto: Martin Slijper
Lentefeest Rheden – Foto: Martin Slijper
Lentefeest Rheden – Foto: Martin Slijper

Zie ook: Tweede editie van het Bonte Schaap Festival gestart in Rheden