Opluchting in Rheden: leegstaand pand krijgt nieuwe eigenaar

Opluchting in Rheden: leegstaand pand krijgt nieuwe eigenaar Foto: Martin Slijper

RHEDEN – Veel inwoners van Rheden ergeren zich al jaren lang aan de leegstaande panden op Arnhemsestraatweg 135, waar vroeger een apotheek gevestigd was. Maar daar komt nu een einde aan want het is bijna verkocht aan een fysiotherapiepraktijk.

Deze locatie, gelegen bij de ingang van het dorp naast Pannekoekhuis Strijland en in de buurt van het treinstation, vormt een opvallend punt aan de entree van de Veluwezoom. Het is voor velen een bron van frustratie dat juist deze prominente locatie al lange tijd onbenut blijft. De gemeente kreeg de afgelopen jaren vaak vragen over de toestand van dit perceel.

Het betreft een stuk grond van 1600 vierkante meter, inclusief een woning en een aangebouwde bedrijfsruimte. Volgens makelaar Henk van Arem stond dit perceel lange tijd te koop voor een bedrag van 775.000 euro. Van Arem denkt dat het pand (oude apotheek) binnenkort wordt verkocht.

Het huis ernaast inclusief 1100 meter grond is nog niet verkocht. Dat staat nu te koop voor 640.000 euro.

Opluchting in Rheden: leegstaand pand krijgt nieuwe eigenaar – Foto: Martin Slijper
Opluchting in Rheden: leegstaand pand krijgt nieuwe eigenaar – Foto: Martin Slijper