Rijden door rood kruis bij Velperbroek levert 144 boetes op

Rood Kruis Foto: Still Rijkswaterstaat

VELP – Op de snelweg A12 bij Velperbroek in Velp werd afgelopen weekend een wegvak door medewerkers van Rijkswaterstaat afgezet door een rood kruis boven de rijbaan. Maar heel veel mensen hebben dat genegeerd.

Alle 144 automobilisten krijgen nu een boete thuisgestuurd van 280 euro. Dat is exclusief 9 euro administratiekosten. In totaal is er voor ruim 40.000 boetes verstuurd binnen zeer korte tijd.

Het rode kruis stond bij hectometerpaal 132 rechts op de A12 ter hoogte van de brug op de Velperweg. Het kruis boven de rijbaan stond er niet voor niets. Het laat weggebruikers weten dat je er niet mag komen. In dit geval ging het om een vrachtwagen die daar zaterdag rond 12 uur ’s middags stond met pech.

280 euro of meer

Het negeren van een rood kruis op de snelweg kan je een boete opleveren van minstens 280 euro. De straf wordt vaak door de Officier van Justitie opgelegd en kan variëren afhankelijk van de ernst van de overtreding.