De Spelerij viert veertigjarig bestaan twee keer met iedereen

De Spelerij viert veertigjarig bestaan met iedereen Foto: Still YouTube
De Spelerij viert veertigjarig bestaan met iedereen Foto: Still YouTube

DIEREN – Veel mensen uit Dieren en omgeving zijn bekend met De Spelerij. Het park bestaat deze maand veertig jaar en dat wordt gevierd in juli en augustus met een gratis feest tijdens de ‘Speelse Zomeravonden’.

Het begon allemaal in 1975 in een villa in Ellecom waar Spanbroek op zolder voorstellingen gaf. En in de tuin stonden toen de speeltoestellen. En op vier april 1984 opende beeldend kunstenaar Jos Spanbroek de deuren van het nieuwe parkje in Dieren waar kinderen de hele dag kunnen spelen en ontdekken. En dat is nu veertig jaar geleden.

Daarom organiseert de inmiddels 86-jarige Spanbroek ‘De Speelse Zomeravonden.’ Ben jij veertig jaar geleden voor het laatst bij De Spelerij geweest? Dan kun je nu gratis naar de Speelse Zomeravonden op donderdag 25 juli en op donderdag 15 augustus van 18.30 tot 20.30 uur. En wie nieuwsgierig is en het nog niet kent is ook welkom. Aanmelden is niet nodig.

De Spelerij: “Op die avonden bieden we een speciaal programma aan, met activiteiten die we eerder organiseerden (zandkastelen bouwen, bijvoorbeeld) en met activiteiten die zo populair zijn dat ze gewoon niet mogen ontbreken (broodjes bakken).

Eigenlijk wil De Spelerij helemaal geen aandacht van de media hebben. Ze hebben het al druk genoeg. Elk jaar komen volgens Jos Spanbroek 75.000 tot 100.000 bezoekers naar het park dat in het bos aan de Veldweg in Dieren ligt.

Wat is De Spelerij, bekijk het hier