Veerpont in Dieren uit de vaart voor reparatie

Veerpont 'Steeds voorwaarts' Dieren. Foto: Martin Slijper
Veerpont 'Steeds voorwaarts' Dieren. Foto: Martin Slijper

DIEREN – De veerpont ‘Steeds Voorwaarts’ tussen Dieren en Olburgen zal vanaf zondagavond 18:00 uur tijdelijk uit de vaart worden genomen. Dit is het gevolg van geplande werkzaamheden aan de motor, die naar verwachting vier dagen in beslag zullen nemen.

De eigenaar, Roland Jansen, heeft aangegeven dat de veerpont vanaf maandag 22 april niet zal varen vanwege problemen met de aandrijving. Om deze kwestie aan te pakken, zal de gehele motor uit de veerpont worden verwijderd en naar Maassluis worden gebracht voor reparatie.

Zie ook: Prachtig uitzicht IJssel live op Studio Rheden TV

Dit betekent dat reizigers tijdelijk moeten omrijden. Toeristen die regelmatig fietstochten maken langs de IJssel en over de Posbank kunnen gebruikmaken van alternatieve routes via Brummen of Doesburg. Maar ook scholieren maken regelmatig gebruik van de veerpont. De normale vaartijden van de veerpont zijn te vinden op de website Veerpont-dieren.nl.