De veerpont in Dieren vaart weer

Veerpont 'Steeds voorwaarts' Dieren. Foto: Martin Slijper
Veerpont 'Steeds voorwaarts' Dieren. Foto: Martin Slijper

DIEREN – De veerpont ‘Steeds Voorwaarts’ tussen Dieren en Olburgen is weer in de vaart. De veerpont was sinds zondagavond uit de vaart vanwege een spoedreparatie aan de motor die vier dagen in beslag zou nemen.

Volgens de eigenaar, Roland Jansen, waren er grote problemen met de aandrijving. Om deze kwestie aan te pakken, moest de gehele motor uit de veerpont worden verwijderd en naar Maassluis worden gebracht voor reparatie.

Zie ook: Prachtig uitzicht IJssel live op Studio Rheden TV

Dit betekent dat reizigers tijdelijk moesten omrijden. Toeristen die regelmatig fietstochten maken langs de IJssel en over de Posbank moesten gebruikmaken van alternatieve routes via Brummen of Doesburg. Maar ook scholieren maken regelmatig gebruik van de veerpont. De normale vaartijden van de veerpont zijn te vinden op de website Veerpont-dieren.nl.