Koningsdag 2024 in Velp, Rheden en Dieren

Koningsdag 2024 in Velp

VELP / RHEDEN / DIEREN – Koningsdag trok dit jaar weer veel bezoekers in de gemeente Rheden dankzij de goede weersomstandigheden. Er was geen regen en het was niet te warm of te koud. Dus ook ideaal weer om langs de kraampjes in Velp te slenteren.

De meeste mensen kwamen naar Velp om daar de kraampjes op de hoofdstraat, de Emmastraat en de Rozendaalselaan te bezoeken.

De ondernemersvereniging van Velp heeft dit jaar Lineupmarkten gevraagd om de dag te organiseren na het vertrek van de nieuwe centrummanager vorig jaar. Hierdoor waren er weer iets meer kramen dan vorig jaar, van handelaren uit het hele land die commerciële spullen verkochten.

Maar hierdoor hebben veel ondernemers in Velp hun deuren gesloten omdat er tijdens de braderie bijna geen mensen in de winkels komen. Naast Velp hebben ook veel eigenaren hun winkels gesloten in Rheden en Dieren.

Grootste particuliere markt van het Oosten

De meeste bezoekers kwamen net als voorgaande jaren weer voor de grootste particuliere markt van het Oosten. Deze particuliere markt met 220 kramen wordt jaarlijks georganiseerd door de Oranjevereniging uit Velp op de Rozendaalselaan en het Burgemeester Brandtplein.

Villapark Velp

Koningsdag wordt jaarlijks afgesloten in het Villapark. Maar daar viel de opkomst tegen. Ook dit jaar stonden er weer enkele oldtimers opgesteld aan de Vijverlaan maar veel minder dan voorgaande jaren, waardoor bezoekers weinig interesse hadden.

Rheden

Ook Koningsdag in Rheden verliep goed dankzij Rheden Voor Oranje. Veteranen mochten de vlag hijsen onder leiding van Adjudant Lion van der Most. En daarna kon iedereen op het Meester B. van Leeuwenplein op de kleedjesmarkt op zoek naar leuke snuisterijen.

Dieren

In Dieren was het dit jaar erg rustig. Daar was alleen een kermis op het Ericaplein maar die trok weinig bezoekers. Daarnaast konden de Dierenaren Vogelschieten, waarbij met een geweer wordt geschoten op een houten vogel op een hoge paal. En wie het laatste stukje vogel naar beneden schiet, wordt dan ‘koning of koningin’ van het dorp.

Koningsdag 2024 in Velp – Foto: Rob de Lelij
Koningsdag 2024 in Velp – Foto: Rob de Lelij
Koningsdag 2024 in Velp – Foto: Rob de Lelij
Koningsdag 2024 in Velp – Foto: Rob de Lelij
Koningsdag 2024 in Rheden – Foto: Rob de Lelij
Koningsdag 2024 in Rheden – Foto: Rob de Lelij
Koningsdag 2024 in Rheden – Foto: Rob de Lelij
Koningsdag 2024 in Rheden – Foto: Rob de Lelij
Koningsdag 2024 in Rheden – Foto: Rob de Lelij
Koningsdag 2024 in Rheden – Foto: Rob de Lelij
Koningsdag 2024 Kermis in Dieren – Foto: Martin Slijper
Koningsdag 2024 Kermis in Dieren – Foto: Martin Slijper
Koningsdag 2024 Kermis in Dieren – Foto: Martin Slijper