Brandweer zoekt oefenlocaties in de hele gemeente

Brandweer kazerne Rheden Foto: Martin Slijper
Brandweer kazerne Rheden Foto: Martin Slijper

DIEREN – De vrijwillige brandweermannen oefenen indien mogelijk iedere week ergens in de gemeente. En daarom is de brandweer op zoek naar extra oefenlocaties om de kennis op peil te houden.

Daarom is de brandweer in Dieren, Rheden en Velp op zoek naar leegstaande woningen, bedrijfspanden, verenigingsruimtes of ander soort gebouwen. Tijdens de oefeningen creëert de brandweer een fictief ongeval, een brand of ander soort incident. Hiervoor gebruiken ze ook verschillende enscenering materialen en oefenrook.

De oefenavond gebruiken ze ook voor het bezoeken van bedrijven, zo vertelt de brandweer van Dieren. “Dit doen wij om onze kennis te vergroten en precies de belangrijke plekjes binnen het bedrijf te kennen. Waar zitten bijvoorbeeld gevaren en hoe komen wij bij sluitingstijd binnen. Sommige bedrijven hebben daar een speciale sleutelbuis voor.”

Zo waren ze kort geleden op bezoek bij de Rotocoat lang het kanaal in Dieren. “Hier kregen wij een rondleiding, is het proces binnen het bedrijf uitgelegd en kregen wij de bijzondere plekken binnen het bedrijf te zien. Voor ons als brandweer zijn dit soort bezoeken zeer interessant en is het goed om te netwerken met locale bedrijven.

Wie een ruimte beschikbaar heeft waar de brandweer kan oefenen kan contact opnemen met de brandweer via e-mail op info@brandweer.nl.