Vliegende start crowdfunding Vitesse, oud-spelers doneren tienduizenden euro’s

Crowdfunding 'Voor geen-zwart' Foto: Vitesse
Crowdfunding 'Voor geen-zwart' Foto: Vitesse

ARNHEM – De crowdfunding van Vitesse kent donderdag een vliegende start. Rond 19.00 uur was al 500.000 euro opgehaald. Enkele oud-spelers en -trainers hebben ieder tot tienduizenden euro’s gedoneerd.

En het zijn niet de minsten die de noodlijdende Arnhemse voetbalclub steunen. Nieuwbakken hoofdtrainer John van den Brom gaf het startschot voor de actie: “Dit is het moment om de club te steunen. Met meerdere oud-Vitessenaren trap ik dit initiatief daarom graag af. Ik roep iedereen op om zijn geel-zwarte hart te laten spreken en massaal op te staan voor onze club. Vitesse mag niet verdwijnen!”

'Clubiconen steunen Vitesse'

Oud-spelers en -stafleden als Guram Kashia, Loïs Openda, Henk ten Cate, Matúš Bero, Milot Rashica, Leo Beenhakker, Wilfried Bony, Lewis Baker, Remko Pasveer, Hans van Arum, René Eijer, Arnold Kruiswijk en Matt Miazga hebben al een bijdrage gegeven voor hun club.

“We hebben geen streefbedrag, Maar we gaan de boel helemaal gek maken”, benadrukt Vitesse-woordvoerder Jaap Noltes. “Vitesse laat eens te meer zien dat de club levensvatbaar is. Van den Brom laat zien dat hij vertrouwen heeft in de toekomst van de club en wil dat meegeven aan de achterban. De club mag niet kapot.”

Zelfs NEC-supporters doneren

Woensdag verschenen al meerdere crowdfundingsacties van individuele supporters. Een van de initiatiefnemers haalde ruim 20.000 euro op, maar stopte zijn actie om ruimte bieden aan de actie van Vitesse zelf. Bij een andere actie was het opvallend dat enkele NEC-supporters hebben gedoneerd, omdat zij niet willen dat de Gelderse derby verdwijnt.

Noltes voelt een kentering in het sentiment rond de club. “De supporters omarmen de club. Zondag waren er 18.000 mensen. Dat was eigenlijk het startsein voor deze crowdfunding. Mensen kwamen naar ons toe dat het tijd was om wat te doen. Slechte tijden verbroedert. Het geeft de mogelijkheid voor een reset. Laten we daar gebruik van maken.”