Drukke avondspits verwacht, hier sta je in de file

De avondspits zal vanavond drukker zijn dan normaal. Foto: ANP
De avondspits zal vanavond drukker zijn dan normaal. Foto: ANP

– De ANWB verwacht woensdagavond een drukke avondspits in onder meer Gelderland. Dat heeft vooral te maken met het lange Hemelvaartsweekend dat voor de deur staat.

Rond de Veluwe, Arnhem en Nijmegen wordt de grootste drukte verwacht. Ook in andere delen van het land voorziet de ANWB drukte, zoals op de wegen van Utrecht richting het zuiden en in Noord-Brabant.

“We verwachten een iets drukkere avondspits in verband met wat recreatieverkeer naast het normale woon-werkverkeer”, vertelt een woordvoerder van de ANWB. Vooral op de A1, de A50 en de A12 richting de Duitse grens zal het drukker zijn op de weg.

Niet zo extreem als vorig jaar

Vorig jaar stond er in Nederland ruim duizend kilometer file aan de vooravond van Hemelvaart. De ANWB verwacht niet dat het deze woensdag opnieuw zo druk zal worden. “Veel mensen hebben al vakantie, dus met dat verkeer hoeven we geen rekening te houden. We verwachten dus niet zo’n extreme spits als vorig jaar”, aldus de woordvoerder.

De spits zal aan het eind van de middag, iets eerder dan normaal, beginnen. Na 19.30 uur verwacht de ANWB dat de meeste wegen weer filevrij zullen zijn.