Provincie reageert niet op handhavingsverzoek De Cirkel

De Cirkel Rheden Foto: Martin Slijper
De Cirkel Rheden Foto: Martin Slijper

RHEDEN – Buurtbewoners rond sportschool De Cirkel aan de Dorpstraat in Rheden hebben ruim twee maanden geleden een handhavingverzoek ingediend. Maar daar heeft de provincie nog steeds niet op gereageerd. De buurtbewoners weten nu niet meer wat ze moeten doen en wachten nog steeds op antwoorden.

Het handhavingverzoek is eind februari ingediend omdat het dak van De Cirkel is dicht gespoten met pur, aan de dakgoten zijn extra latten bevestigd en ook dakpannen zijn dicht gepurd met purschuim. Hierdoor kunnen de vleermuizen die daar opgesloten zitten niet meer wegvliegen. Nader onderzoek lijkt nog steeds nodig.

Gedeputeerde Ans Mol van de provincie Gelderland heeft niet gereageerd op vragen van buurtbewoners. En daarnaast heeft Tim van de Brink, woordvoerder van Ans Mol, na twee maanden ook nog niet gereageerd op vragen over de vleermuizen.

Doofpot

De Rhedenaren denken dat iemand dit in de doofpot wil stoppen. “Ik mag hopen dat het niet waar is. Zo ga je niet met dieren om. Ik vraag me af waarom de provincie niet wil en gaat ingrijpen”, zo vertelt een bewoner uit de Dorpstraat.

Zie ook: Onvoldoende participatie: Gemeente zet omwonenden opzij bij nieuwbouw de Cirkel
Zie ook: Inwoner reageert met ingezonden brief op 24 nieuwe woningen in Rheden
Zie ook: Weer een zwembad minder in de gemeente Rheden
Zie ook: Sportschool De Cirkel wil verhuizen naar de IJsselsingel
Zie ook: Bewoners bezorgd over opgesloten vleermuizen in De Cirkel
Zie ook: Provincie onderzoekt volgespoten dak van De Cirkel Rheden