Rozendalers krijgen ook een elektrische deelauto

Elektrische auto Foto: Pixabay
Elektrische auto Foto: Pixabay

ROZENDAAL – De gemeente Rozendaal is een grote voorstander van elektrische deelauto’s in Rozendaal. Bij de laadlocatie naast de kerk in de Kerklaan komt binnenkort al de eerste elektrische deelauto te staan.

Volgens de gemeente, initiatiefnemer van het project, gaan alle ambtenaren, de burgemeester en wethouders en raads- en commissieleden hier gebruik van maken, want de gemeente is zelf ook deelnemer van de deelauto.

Rozendaal: “De belangrijkste voordelen van een elektrische deelauto zijn het verminderen van parkeerdruk en minder CO2-uitstoot dan fossiel aangedreven voertuigen. Ook is het gebruik van een deelauto goedkoper dan het aanschaffen van een eigen (extra) auto.

Rozendalers maar ook Velpenaren kunnen voor 50 euro per maand al een rijtegoed kopen en gebruik maken van de nieuwe deelauto via OnzeAuto.com.

Beleidsmedewerk Dirk-Wim in ’t Hof van de gemeente Rozendaal: “We hebben als gemeente een rijtegoed voor 1 jaar gekocht. Na deze periode hopen we dat er voldoende bewoners zijn gaan meedoen zodat de deelauto kan blijven staan en/of dat er zelfs nog extra deelauto’s bijkomen. Er wordt een deelauto geplaatst bij interesse van zo’n 10 deelnemers.