Run op drinkwater in supermarkten

Run op drinkwater in supermarkten Foto: Pixabay
Run op drinkwater in supermarkten Foto: Pixabay

DIEREN – Wie in de omgeving van Dieren woont en op zoek is naar drinkwater, heeft grote kans mis te grijpen in de schappen van de supermarkt. De kans is groot dat de Jumbo, Lidl, Aldi, Albert-Heijn en Spar even geen water meer op vaarraad hebben want het is snel uitverkocht.

Toch proberen de supermarkten extra water te bestellen omdat de vraag erg groot is. Albert-Heijn laat weten dat er om 16 uur weer een nieuwe levering komt, maar dat zal mogelijk ook weer snel op zijn.

Wie toch water uit de kraan wil drinken wordt geadviseerd om kraanwater drie minuten te koken voor gebruik. Het kookadvies is afgegeven nadat in een reservoir de enterococcen-bacterie woensdagmiddag is aangetroffen. Dat advies zorgde ervoor dat mensen massaal water zijn gaan inslaan in supermarkten.

Zie ook: Kookadvies drinkwater voor 46.000 huishoudens
Zie ook: Deze huishoudens moeten het drinkwater tot zaterdag eerst koken