Motorrun Doesburg start ook dit jaar bij het Rhedens in Dieren

Motorrun Doesburg Foto: Marga Bles
Motorrun Doesburg Foto: Marga Bles

DIEREN – Op zaterdag 1 juni zal de jaarlijkse Motorrun Doesburg weer plaatsvinden, waarbij mensen met een verstandelijke beperking de kans krijgen om als bijrijder op een motor een toertocht te maken. De start van de tocht staat gepland om 10.30 uur bij scholengemeenschap het Rhedens in Dieren.

Dit jaar zullen 85 deelnemers deelnemen aan de motorrun, vergezeld door ongeveer 100 motorrijders. Samen vormen zij een indrukwekkende stoet van zo’n 1,5 kilometer lengte. Velen van hen zijn trouwe deelnemers die al jarenlang meedoen aan dit bijzondere evenement. De eerste motorrun vond plaats in 1990, en dit jaar zal het alweer de 32e editie zijn.

De toertocht voert de deelnemers langs een route van ongeveer 100 kilometer door de omgeving van de Liemers en de Achterhoek. Ze zullen plaatsnemen als bijrijder op verschillende soorten motoren, waaronder motoren met zijspan of trikes. De Motorrun Doesburg wordt rond vier uur afgesloten met een barbecue op het Rhedens.